Domainit

Domain voi tarkoittaa esimerkiksi verkkotunnusta, DNS:aa eli internetin nimipalvelinjärjestelmää tai Windows-toimialuetta. Suomessa kuka tahansa voi perustaa itselleen nettisivut. Nettisivuja voi perustaa niin yksityishenkilönä kuin myös yritykselle tai esimerkiksi harrastusjoukkueelle.

Mitä asioita tulee pohtia domainia hankkiessasi?

Kokosimme tähän listaan perusasioita, joita sinun tulee ottaa huomioon domainin hankintaa pohtiessasi. Asiakaspalvelumme tai puhelinpalvelumme kertoo sinulle tarvittaessa lisää domainin hankintaan liittyvistä asioista.

Kun olet hankkimassa domainia:

– aloita valitsemalla domainillesi sopiva pääte, esimerkiksi fi-pääte
– selvitä mistä ja miten voit hankkia haluamasi verkkotunnuksen
– vertaile palvelupakettien sisältöä sekä hintatasoa
– vertaile palvelun käytön helppoutta
– ja vertaile asiakaspalvelua esimerkiksi sen tavoitettavuuden ja asiointikielen osalta.

h2>Fi-pääte

Jos haluat domainiisi fi-päätteen, ota huomioon että:
– saadaksesi fi-päätteisen verkkotunnuksen sinulla tulee olla suomalainen henkilötunnus
– saadaksesi fi-päätteisen verkkotunnuksen sinun tulee olla vähintään 15-vuotias
– fi-päätteisiä verkkotunnuksia annetaan yrityksille tai yksityisille elinkeinonharjoittajille, suomalaisille julkisyhteisöille, valtion liikelaitoksille, julkisoikeudellisille laitoksille sekä yhdistyksille ja Suomen ulkopuolisten valtioiden edustustoille, jotka on merkitty Suomen kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin tai säätiörekisteriin
– fi-päätteinen verkkotunnus ei saa loukata suojattua nimeä tai tavaramerkkiä
– fi-päätteinen verkkotunnus ei saa muodostua muun kuin hakijan etu- ja sukunimestä
– tunnus ei saa kehottaa rikokseen
– tunnus ei saa sisältää ilmauksia, jotka ovat loukkaavia
– niinsanottujen erikoismerkkien käyttö on sallittua, mutta niiden käyttöä ei suositella sähköpostien osoitteissa
– halutun verkkotunnuksen saatavuus kannattaa tarkistaa etukäteen erityisesti tätä tarkoitusta varten laadittujen palveluntarjoajien verkkosivujen avulla
– ja että verkkotunnusta ei saa varastoida, jos tarkoituksena on jälleenluovuttaa verkkotunnus.

Domainin ja sähköpostin hankinta

Hankkiessasi domainin sinun tulee ilmoittaa palveluntarjoajalle domainin tilaamisen yhteydessä seuraavat tiedot:
– haluamasi verkkotunnus
– oma nimesi ja osoitteesi
– henkilö- tai Y-tunnuksesi
– toivomasi voimassaoloaika verkkotunnuksellesi
– sekä palvelut, kuten kotisivu- ja sähköpostipalvelu, jotka haluat hankkia samalla.

Kun olet tilaamassa meiltä domainia, ole hyvä ja mieti näitä tietoja etukäteen ja kirjoita ne tarvittaessa itsellesi muistiin. Näin nopeutat asiakaspalvelua. Halutessasi tarkastamme puolestasi domainin hankintaan liittyvät rekisterit, joista selviää, että haluamasi domain on hyväksyttävissä eikä se esimerkiksi loukkaa kenenkään toisen suojattua tavaramerkkiä tai nimeä.
Halutessasi luomme sinulle samalla sähköpostiosoitteen, joka on muotoa sukunimi.etunimi@yritys.fi , tunnus@palvelun_nimi.com , etunimi.sukunimi@palveluntarjoajan_antama_nimi.fi tai omanimi@omaverkkotunnus.fi . Päätä siis jo etukäteen millainen sähköpostiosoite sopii sinulle parhaiten. Kun olemme luoneet sinulle pyytämäsi sähköpostiosoitteen, ilmoitamme tästä sinulle ja pyydämme sinua varmistamaan, että muodostamamme sähköpostiosoite on tilatun kaltainen. Ilmoitamme sinulle erillisinä viesteinä myös sähköpostin käyttäjätunnuksen sekä salasanan, joiden avulla voit kirjautua sähköpostin käyttäjäksi. Ilmoitamme sinulle myös web-sähköpostin www-osoitteen sekä mahdollisen sähköpostin hallintatyökalun www-osoitteen. Muistathan noudattaa varovaisuutta sähköpostin käyttäjätunnusta ja salasanaa säilyttäessäsi! Älä myöskään koskaan lähetä luottamuksellisia tietoja sähköpostitse!

h2>Kotisivut

Emme tarjoa verkkosivujen suunnittelu- tai toteutuspalvelua, mutta voimme auttaa sinua valitsemaan helppokäyttöisen ohjelman, jonka avulla sivujen tekeminen on helppoa. Tarvittaessa voimme esitellä myös yhteistyöyrityksiämme, jotka laativat sinulle kotisivut toiveidesi pohjalta alusta loppuun asti. Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme tai puhelinpalveluumme! Asiakaspalvelumme on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 8-20, keskiviikkoisin kello 9-22, perjantaisin kello 10-22 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin kello 11-22. Asiakaspalvelumme puhelinnumero on +358 12345654 sekä +358 890087433. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme myös sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@ax.fi . Puhelinpalvelumme on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 8-16, keskiviikkoisin kello 9-15, perjantaisin kello 10-15 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin kello 11-15. Puhelinpalvelumme puhelinnumero on +358 12345650 sekä +358 890087437. Voit ottaa yhteyttä puhelinpalveluumme myös sähköpostitse osoitteella puhelinpalvelu@ax.fi.